> Asplundskan -

Asplundskan

-Producentfru och småbarnsmamma-

Mammaledighet - vadå jävla ledighet?

Kommentarer (6)

2010-01-13 @ 11:32:07

...för att ni inte ska få fel bild av mig kan jag ju börja med att säga att Hugo är det bästa som har hänt mig! Han är heeelt underbar! Jag älskar att få se hans små framsteg som kommer varje dag...  

Men mammaledighet? Vart är ledigheten? Jag tar hand om honom dygnet runt. Ett jobb brukar vara runt 8 timmar, för oss mamma"lediga" är det 24 timmar på dygnet. Med en liten paus (som nu) på dagen då han sover. Men jag trycker väldigt varsamt på tangentbordet nu, ifall han vaknar om man säger så.
Visst om man bor i stan och därmed har nära till butiker. Om man har vänner i samma situation. Om man har en bil så man kan ta sig vartsomhelst. Då är det nog mer spännande. Nu känns det bara såå ensamt. Som tur är har ju Sanna fått barn nu, så snart kan vi börja umgås lite:)
Men jag uppskattar dessa små saker väldigt mycket. Som ex när jag, emilie och kikki såg en film häromkvällen. Kanske ingen big deal för dem, men för mig betyder sånt såååå mycket!
Over and out... ops, där var min ledighet över för dagen.
PussochKram

Kommentarer

Postat av: Mamma

Om Tommy kan fixa spolarn innan du kommer hit så kan du ta min bil när du åker hem. Jag kan ju ändå inte köra bil längre!

Eller så kan vi byta....du får min bil och jag får ha Hugo när jag vill.....

Deal?

2010-01-13 @ 13:49:03

Postat av: jenny Asplund

vad snäll du är:) hehe byta tror jag dock inte är en bra ide... hugo kommer sakna mej för mkt;P eller om det är tvärtom?

2010-01-13 @ 14:21:06

Postat av: Emilie

Jag uppskattar hur mkt som helst nær du vill vara med och umgås gumman.. <3 Och på Lørdag ær våran dag... Ælskar dig... Pussss din Emilie

2010-01-14 @ 13:11:11

Postat av: Emma

Välkommen till vuxenvärlden..vad trodde du innan du skaffade barn? 8 timmars arbete per dag eller?

2010-01-14 @ 14:09:07

Postat av: Jenny Asplund

emilie: jag älskar dig också!

Emma: tackar till vuxenvärlden! Jodå jag visste precis vad det innebar haha. Men som du ser stör jag mej på att det heter mamma"ledighet" om du kanske missade det.

2010-01-14 @ 17:18:16

Postat av: Sofia

Tanken med ordet "mammaledighet" är nog främst att man inte ser det som ett jobb att ta hand om sina barn. Även om man gör det dygnet runt så är det inte ett jobb, det är en del av livet, vardagen och ett privilegium som inte alla får uppleva dessutom. Man är hemma och lever sitt liv, betalt utan att jobba, det är väl ledighet om något!

2010-02-22 @ 19:53:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback